Τα πιθανά κέρδη από την αγορά μιας παγωτομηχανής soft ice

pagwtomixanes soft ice

Τα πιθανά κέρδη από την αγορά μιας παγωτομηχανής soft ice

 

Μια παγωτομηχανή soft ice σίγουρα αποτελεί πόλο έλξης για τους καταναλωτές καθώς το παγωτό μηχανής έχει μεγάλο και θερμό κοινό.

 

Αξίζει όμως η αγορά μιας παγωτομηχανής για το κατάστημά σας; Ποια τα πιθανά κέρδη για την επιχείρησή σας;

 

Δείτε όλες τις απαντήσεις!

 

Κόστος αγοράς παγωτομηχανής

 

Το μέσο κόστος για την αγορά μιας παγωτομηχανής κυμαίνεται γύρω στις 3.500€ + ΦΠΑ.

 

Πρόκειται για ένα πολύ καλό κοστολόγιο, που δίνει τη δυνατότητα στα καταστήματα να κάνουν άμεσα απόσβεση του ποσού και να αρχίζουν να έχουν κέρδος.

 

Υπάρχουν διάφορου τύπου παγωτομηχανές ενώ οι τιμές ξεκινάνε από περίπου 2.500€ για τις μεταχειρισμένες παγωτομηχανές και μπορεί να φτάσουν ακόμα και τις 20.000€ για εξειδικευμένες μηχανές παγωτού που αφορούν ειδικούς σκοπούς.

 

Συνήθως μια μηχανή soft ice της τάξης των 3.500€ καλύπτει άνετα το 99% των καταστημάτων εστίασης στη χώρα μας.

 

Πέρα από το κόστος αγοράς της παγωτομηχανής, δεν υπάρχει κάποιο έξτρα κόστος που θα πρέπει να έχετε κατά νου, παρά μόνο μετά το κόστος των α’ υλών όπως το μείγμα παγωτού soft ice.

 

Αξίζει μια μεταχειρισμένη παγωτομηχανή;

 

Μια μεταχειρισμένη παγωτομηχανή αποτελεί μεγάλο ρίσκο για τον επιχειρηματία – όπως και κάθε τι μεταχειρισμένο πάνω στον εξοπλισμό εστίασης.

 

Το μεταχειρισμένο μπορεί να βγει καλό και άρα να κερδίσετε από τη διαφορά τιμής όμως (δυστυχώς τις περισσότερες φορές) το φθηνό μεταχειρισμένο που έχετε αγοράσει, θα καταλήξετε να το πληρώσετε αρκετά περισσότερο.

 

Οι μεταχειρισμένες παγωτομηχανές softiceθα πρέπει να ελεγχθούν από εξειδικευμένους τεχνικούς πριν αγοραστούν και αυτό για να αποκλειστεί κάθε περίπτωση να πέσετε σε περίπτωση χαλασμένου μηχανήματος.

 

Μη ξεχνάτε επίσης πως μια καινούργια παγωτομηχανή έρχεται πάντα με εγγύηση καλής λειτουργίας από την επίσημη αντιπροσωπεία, ενώ αντίθετα το μεταχειρισμένο δεν έχει καμία εγγύηση από τον ιδιώτη ή εταιρεία που το αγοράζετε.

 

Πάντως, δεν είναι λίγες οι φορές που μπορεί όντως να πετύχετε κάτι καλό στα μεταχειρισμένα.

 

Κόστος συντήρησης παγωτομηχανής

 

Πέρα από το κόστος αγοράς μιας παγωτομηχανής soft, θα πρέπει να έχετε κατά νου και το κόστος συντήρησης όπως το ηλεκτρικό ρεύμα.

 

Συνήθως οι μηχανές για παγωτό καταναλώνουν περίπου 2-3KW/ ώρα, όταν δουλεύουν, δηλαδή όταν παράγουν παγωτό.

 

Την υπόλοιπη ώρα οι περισσότερες παγωτομηχανές έχουν λειτουργία standbyόπου η παγωτομηχανή μπαίνει σε αναμονή και απλά συντηρεί το μείγμα χωρίς να χρειάζεται να δουλεύει και να καταναλώνει ρεύμα!

 

Έτσι, αν δουλεύει περίπου 6 ώρες την ημέρα η παγωτομηχανή (δηλαδή στην ουσία 360 λεπτά χωρίς σταματημό) τότε η κατανάλωση στο ρεύμα θα είναι περίπου 80€ / μήνα.

 

Το ποσό είναι σχεδόν αμελητέο, αν υπολογίσουμε ότι θα έχετε μια κατανάλωση της τάξεως των 30-50 παγωτών την ημέρα τουλάχιστον.

 

Πέρα από το κόστος ρεύματος, το επόμενο θέμα συντήρησης που θα πρέπει να αντιμετωπίσετε είναι η ετήσια συντήρηση που συνήθως είναι η αλλαγή των ιμάντων και ο έλεγχος στα υγρά και την γενική λειτουργία της παγωτομηχανής.

 

Αυτό το γενικό ετήσιο serviceθα σας κοστίσει κάτι λιγότερο από 80€.

 

Από κει και πέρα μια παγωτομηχανή soft ice δε χρειάζεται κάτι άλλο όσον αφορά την τακτική συντήρηση.

 

Κόστος α’ υλών – περιθώρια κέρδους

 

Το περιθώριο κέρδους στα καταστήματα εστίασης με μια παγωτομηχανή για soft παγωτό είναι τεράστια.

 

Με μια τιμή πώλησης στο 1.50€ / χωνάκι, το καθαρό κέρδος πλέον ΦΠΑ, food cost καθώς και ρεύμα, είναι περίπου στο 1€!

 

Όπως βλέπουμε τα περιθώρια κέρδους είναι τεράστια και μια μηχανή παγωτού soft προσφέρει όλες τις συνθήκες για να έχετε ένα δημοφιλή και κερδοφόρο προϊόν στο κατάστημά σας.

 

Οι μηχανές παγωτού τοποθετούνται πλέον σε όλα τα καταστήματα εστίασης – από το ψιλικατζίδικο μέχρι τα μεγάλα καφέ και εστιατόρια.

 

Τι να προσέξετε όταν αγοράζετε μια παγωτομηχανή

Πριν αγοράσετε μια παγωτομηχανή θα πρέπει να κάνετε μια πολύ καλή έρευνα αγοράς και να δείτε όλες τις διαθέσιμες επιλογές.

 

Όπως γράψαμε και στην αρχή του άρθρου, το φθηνό πολλές φορές μπορεί να καταλήξει σε ακριβό, για πολλούς παράγοντες.

 

Επιλέξτε μια εταιρεία που θα έχετε άμεση και συνεχή υποστήριξη προς τα εσάς όπως επίσης και μεγάλη γκάμα ανταλλακτικών για πολλά χρόνια, έτσι ώστε αν χρειαστείτε κάτι για την παγωτομηχανή σας, να το βρείτε άμεσα.

 

Μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο θέμα των παγωτομηχανών εδώ και χρόνια η FROZENBARπου αναφέρει πως είναι η νο1 εταιρεία σε πωλήσεις soft παγωτομηχανών.

 

Μπορείτε να δείτε τα μοντέλα της εταιρείας στο http://www.frozenbar.gr/mixanespagwtou.htmlενώ παγωτομηχανές μπορείτε να βρείτε από αρκετές εταιρείες και στη σελίδα του car.gr

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.